pühapäev, 9. aprill 2017

Karulaugutzatziki

Karulauk on küüslaugumaitseline, rohke C-vitamiini ja eeterlike õlidega kevadekuulutaja. Selle taime kõik osad on söödavad, juurtest õiteni. Kuna karulauk on looduskaitse all siis metsast korjates võiks tarvitada ainult lehti ja sibula mulda alles jätta. Poest saab osta ka karulaugu seemneid, kuid saaki peab paar aastat ootama.
200 g kreeka jogurtit
kimp karulauku
1 sl oliiviõli
3 väikest kurki
soola, pipart

Riivi kurk ja haki karulauk, puista üle soolaga ja jäta sõelale nõrguma. Kurgist nõrgunud vedelik vala ära. Sega kõik kokku ja lase külmikus maitsestuda. Kreeka dipikaste sobib hästi grillitud liha ja kotlettide juurde. Mina sobitasin kastme kokku võis praetud peenleivaga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar