laupäev, 24. mai 2014

Rabarberikook hapukoorekattega













Esimesed rabarberivarred aiast on alati kuidagi erilised. Et kevad on käes ning suvi järjest lähemal. Ja mõni kook on peaaegu et ajatu: mõnus mure koogipõhi millel mahlane hapukoorekate ning hapukas rabarber. Lihtsam teha kui klassikaline muretaina-biskviidikattega kook, ning ehk siis sobib laupäeva õhtut lõpetama.

Retsept on nami-nami retseptikogust, ja nagu ikka, vastavalt sellele mis kodus olemas oli sai väheke kohandatud.

Tainas:
100 g võid
85 g suhkrut
50 g hapupiima või hapukoort
1 muna
180 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
250 g hapukoort
4 sl suhkrut
1 muna
1 tl vanillisuhkrut
Kate:
4-5 rabarbrivart
suhkrut

Vahusta toasoe või suhkruga ja lisa edasi vahustades ükshaaval munad. Sega juurde küpsetuspulbriga segatud jahu ning hapupiim, vaheldumisi lisades ja läbi segades. Tegin ahjuplaadi jagu ning võtsin kõike topelt. Määrisin taina küpsetusplaadile pandud küpsetuspaberile ühtlase kihina laiali. Või siis määri 1 korra tainas võitatud 24 cm lahtikäiva vormi põhjale ja servadele.

Sega täidiseained omavahel ja vala tainale. Kata see omakorda tükeldatud rabarbriga ning puista peale veidi suhkrut.

Küpseta 200 kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit, kuni tainas on kuldne ja täidis hüübinud.

Lase veidi plaadil või vormis jahtuda ja siis libista puitplaadile vms jahtuma.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar