teisipäev, 6. mai 2014

Haug punases marinaadis

Haugi peetakse tuima maitsega kalaks, pealegi on tal palju peenikesi luid, mida on tülikas kalast kätte saada. Kõige parem toit haugist on ikka uhhaa, aga see peab olema keedetud kohe peale püüdmist, järve ääres, lõkketulel. Iga kalamehe landikarbis peab olema sool, pipar ja loorber kohe võtta. Kui naised saabuvad vihmasest metsast seenekorvidega, peab soe jook juba valmis olema. 
Siin aga retsept, mida haugist kodus valmistada.
Puhastatud ja fileeritud kala tükeladada ja paneerida muna ja riivsaiaga, lisada soola ja piprart. Õlis hautada porgandiviilud ja sibul pehmemaks ning lisada loorberilehed ja terapipart. Tomatipastat niipalju, et saaks hiljem katta kogu praetud kala kastmesse ja törts äädikat maitse tugevdamiseks. Kui marinaad on jahtunud, kallata see paneeritud kalale ja külmikusse maitsestuma.

Suur tänu kalamees Rudole.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar