laupäev, 22. oktoober 2005

Chicken Balti

India toit on üha rohkem kuulsust kogunud. See retsepti sain Birminghamist (ja seal on väga palju Balti house'e!) kaasa. Esimesel korral kursavend Adnan, Pakistanist aitas kaasa toiduvalmistamisel.

4-6 kanafileed (lõigatud 2cm kuubikuteks)
4 spl toiduõli
1 suur sibul, väikesteks tükkideks hakitud
1 küüslauguküüs, purustatud (suure noaga vastu lauda laiaks suruda, koorida, hakkida)
1 tl kardemoni või purustatud kardemoniseemneid
2 tl köömneid
2 spl jahvatatud koriandrit
pool tl kollajuurt
pool tl jahvatatud paprikat
1 tl soola
2 rohelist tshillit, puhastatud ja hakitud
400 gr / 1 purk kondenspiima
1 suur tl hakitud värsket koriandrit
soola
värskelt jahvatatud must pipart

Kuumuta pann (mina kasutan wok-panni), lisa õli. prae hakitud sibul, küüslauk mõni minut. lisa vürtsid, sool ja tshillipiprad ning kuumuta segu mõni minut. lisa kana kuubikud ning sega vürtside sees kuni kuubikute kõik küljed on kaetud. nüüd lisa kondenspiim. lase keema tõusta, ja sega et põhja ei kõrbeks. kui segu on keema hakanud keera kuumust madalamaks ja lase segul vaiksel tulel podiseda nii 15-20 minutit kuni kaste on paksenenud. kindlasti sega aeg-ajalt!!!

serveerimiseks raputa peale koriander, vajadusel lisa soola, purustatud pipart. tihti süüakse segu riisiga, minu lemmik on naan-bread. peaks retsepti ka siia lisama.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar