kolmapäev, 22. märts 2006

Toorjuustukook

Põhi
200 gr Digestive küpsiseid
90 gr võid (sulatatud)
Kate
200 gr toorjuustu (nt Philadelphia)
toru kohupiimapastat
pakk vahukoort (200ml?)
tuhksuhkrut
vaniljeekstrakti
1 spl želatiini
terveid keskmise suurusega maasikaid

Lahtikäiv koogivormi põhi katta küpsetuspaberiga.

Purustada küpsised ühtlaseks puruks, lisada sulatatud või, segada ühtlaseks massiks ning valada koogivormi. Siluda ühtlaseks ning 'patsutada' õhukeseks põhjaks kokku. Katte valmistamise ajaks pane koogipõhi külmkappi.

Toorjuust kausis segada mõne supilusikatäie tuhksuhkruga ühtlaseks, lisada kohupiimapasta, vanilje ja lõpuks vahustatud vahukoor. Želatiin sulatada (toote juhiste järgi), valada juustusegusse ning segada ühtlaseks.

Võta koogivorm, pane sinna peale maasikad ning vala ettevaatlikult peale toorjuustusegu. Kata vorm toidukilega ning pane tagasi külmkappi. Hea kui kook jääks jahedasse nii päevaks-pooleks.

Serveerimisel kaunistada melissi või mindi lehtedega. Võib juurde valmistada ka maasikakastme (purustada maasikad blenderis, maitsestada apelsinimahla, mindiga).

Ülilihtne

1 kommentaar:

  1. Evelin11:06 PM

    Võiksid pilte ka teha. Endal on palju toiduideid, mida tahaksin blogisse tõsta ning ostsin selle jaoks lausa fotoka, aga pole veel jõudnud realisatsioonini ... :-)

    Aga homme näeb, mis Sinu antud retsepti põhjal tehtud juustukoogist saab. Tegin vaarikate, mitte maasikatega küll ...

    VastaKustuta