New Yorgi juustukook


See retsept on nüüdseks kolmekordselt järeleproovitud ning tundub, et jääb ka lemmikuks.  Pean tunnistama, et lemmik juustukoogi retsepti leidmine on omajagu aega võtnud. Ja ka valmistamistehnika. Proovisin nö veevannis küpsetamist, mida lugesin kuskil, et soovitati.  Mina ei soovita. Aga siin see siis on. Algretsept on päris FoodNetworki lehekülgedelt.

Põhi:
2 kruusi purustatud Digestive küpsiseid
5 spl suhkrut
1/4 tl jahvatatud kaneeli
6 spl sulatatud võid
Toorjuustutäidis:
650 gr toorjuustu (olen teinud nii Farmi köögitoorjuustu kui Philadelphia toorjuustuga)
1 kruus suhkrut
1 spl riivitud sidrunikoort
1 spl vaniljesuhkrut
5 muna
1/4 kruusi vahukoort
2 spl suhkrut
Kate:
350 gr hapukoort
2 spl suhkrut

Vaja läheb ka lahtikäivat koogivormi ning ahi 175 kraadi C sooja.
Sega kokku küpsisepuru, suhkur, kaneel ja sulatatud või.  Vala puru koogivormi ning suru lusika või tassi abiga puru põhja külge kinni ning samuti ka vormi seintele.  Küpseta umbes 6 minutit.  Lase jahtuda.

Täidise jaoks pane kaussi toorjuust ja suhkur ning mikserda ühtlaseks.  Lisa siis sidrunikoor ja vanilje ning jällegi ühtlaseks.  Eralda munakollased valgetest ning lisa kollased juustule, samuti vala juurde vahukoor.  Vahusta ühtlaseks massiks.  Munavalged vahusta pehmeks vahuks, lisa siis paar lusikatäit suhkrut ning jätka vahustamist kuni vaht jätab pehmed tipud.  Ettevaatlikult segades lisa toorjuustu segusse ning vala segu ettevalmistatud koogivormi.  Küpseta umbes tund ja viisteist minutit või kuni kook tundub ühtlane.  Lase jahtuda umbes poolteist tundi.  Kui ahjus midagi muud kohe tegema ei pea lülita ahi välja ja jäta ahjuuks irvakile ning lase koogil sealsamas jahtuda.

Tõsta kook ahjust välja ja soojenda ahi uuesti. Sega hapukoor ja suhkur.  Ettevaatlikult vala segu jahtunud koogile ning määri laiali.  Küpseta 5 minutit.  Tõsta kook ahjust välja ja lase jahtuda, kõige parem on kui saab üleöö jahedas hoida.  Parim on kooki serveerida toatemperatuuril.

Hästi sobib juurde mõni marjakaste.  Seekord sai koogile maasikakaste.  Maasikad blenderis püreeks, natuke tuhksuhkrut maitseks.

Tagantjärele tarkus:
Koogivorm vooderdada küpsetuspaberiga (nii põhi kui küljed).
Sellest kogusest sobiv teha 26cm läbimõõduga koogivormis.

Kommentaarid

Sirvijate lemmikud