reede, 31. mai 2013

Spargel

Spargel on kevadine lemmik.  Aga ise pole ma seda seni kunagi teinud.  Nüüd siis lõpuks.




250 gr rohelisi spargleid
1/2 sidrunit
1 tl mett
2 tl meresoola
1 l vett

Pane vesi keema. Loputa sparglivarred, koori varred köögiviljakoorijaga. Kirjutatakse, et rohelised sparglid koorida kuskil poole pealt kuni alumise otsani.  Kui kooritud, siis tuleb alt puine osa ära lõigata. Mul edevat sparglikeetmisnõud ei ole.  Panin siis vee tavalisse potti.  Keevale veele lisasin soola, mee ja viilutatud sidruni. Spargel keevasse vette ning alguses jätsin spargli ülemised otsad välja.  Need on pehmemad ja saadavad liiga kiiresti valmis. Kui natuke aega juba keenud on, siis saab kergelt vajutades spargli tervenisti sisse vajutada. Keetsin 6 minutit.  No ja lisandid, see on enda fantaasia.  Munakollasega on spargel väga maitsev.  Aga siis peaks muna pehmeks jätma. Hea.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar