Toorjuustu-mustikatort

Eesti Vabariigi 90. aastapäevaks tegin kaks torti. Lõhetordi ja toorjuustu-mustikatordi. Viimane on siin juba olnud retsepti - toorjuustutort natuke kohandatud variant - kergem ja niisama hea.

Põhi
200 gr Digestive küpsiseid
90 gr sulatatud võid

Katted
200 gr toorjuustu (Rama jogurti)
400 gr kohupiimapastat
300 gr Extra kodujuustu
0,5-1 klaas apelsinimahla
7 spl tuhksuhkrut
6 želatiinilehte
2 tl vaniljet
mustikad
metsmaasikad
punasesõstraželeed

Kata lahtikäiv tordivorm toidukilega. Purusta küpsised (jällegi sain blenderis tehtud osade kaupa), sega sulatatud võiga ning vala koogivormi. Silu ühtlaseks, patsuta kokku ning jäta jahedasse kuni valmistad katte.

Toorjuust vahusta kolmandiku tuhksuhkruga ühtlaseks massiks, lisa kohupiimapasta, kodujuust ja vanilje. 4 želatiinilehte pane külma vette 5 minutiks. Kuumuta apelsinimahl, pigista želatiinilehed veest ja lase neil mahlas sulada. Lisa siis želatiin kohupiimasegusse, sega ühtlaseks ning vala vormi. Pane jällegi jahedasse teise katte valmistamise ajaks.

Pane nüüd ülejäänud kaks želatiinilehte külma vette, sulata punasesõstraželee apelsinimahlaga koos ning lahusta selles želatiinilehed. Pane tordile peale metsmaasikad ning nende peale kiht mustikaid. Vala marjad üle želatiiniseguga. Kata kook toidukilega ning jäta külmkappi päevaks pooleks tarretuma.

Metsmaasikad annavad tordile imehea maitse.

Kommentaarid

Sirvijate lemmikud