neljapäev, 2. märts 2006

Pavlova

Pavlova on lihtsalt imeline magustoit.

6 suurt munavalget
350 gr peensuhkrut
1 spl maisitärklist
1 tl valget veiniäädikat või sidrunimahla

1 vaniljekaun
500 ml vahukoort
25 gr tuhksuhkrut
vaarikaid
või muid marju

Kuumuta ahi 220C.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks, lisa peensuhkur supilusikatäis haaval edasi vahustades. Lisa tärklis ja veiniäädikas ja vahusta kuni sul on tugev läikiv ilus vaht. Tõsta vaht küpsetuspaberile ja aseta ahju, keera temperatuur kohe 140C peale. Küpseta tund ja kolmveerand, lülita ahi välja ning lase koogipõhjal ahjus jahtuda.
Vahukoore sisse lisa vaniljesisu (mustad seemned), tuhksuhkur ja vahusta. Pane vaht koogi peale, lisa marjad ning ongi valmis.
Imelihtne & Imehea

1 kommentaar:

  1. See oli väga hea!!! Peaaegu oleks keele alla neelanud!!!

    VastaKustuta