Õunavormisai II

Ema just kurtis, et õunamoosi on palju eelmisest aastast järgi jäänud. Kasutasin õunavormisaia retsepti, aga riivitud õuna asemel kasutasin õunamoosi ja vähendasin suhkru kogust. Isegi vähem võiks suhkrut olla, täitsa magus sai tuli... Aga hea :)

1 ½ kruusi jahu (või ka 1 ¼ kruusi nisujahu ja ½ kruusi grahamjahu)
1 tl kaneeli
½ tl söögisoodat
¼ tl soola
¼ tl küpsetuspulbrit
¼ tl nelki
½ kruusi suhkrut (võib ka vähem, oleneb kui magus moos on)
1 kruus õunamoosi
¼ kruusi õli
1 muna
¼ tl riivitud sidrunikoort
½ kruusi hakitud pähkleid

Ühes kausis sega kokku kuivained. Teises nõus sega kokku riivitud õun, muna, õli ja sidrunikoor, sega hästi läbi. Lisa juurde kuivainete segu, sega kergelt, et kõik ained seguneks, mitte kauem. Lisa juurde hakitud pähkleid kui soovid.

Vala taigen õli vms-ga määritud keeksivormi. Küpseta 180° C juures 55 kuni 60 minutit. Lase jahtuda vormis 10 minutit.

Võta keeks vormist välja, pane restile ja lase täiesti ära jahtuda. Siis mähi kilesse või fooliumisse ning lase seista üleöö enne kui kasutama hakkad.

Kommentaarid

Sirvijate lemmikud