Verikäkk lehtkapsal, soe salat


Täna on kuskil siinsamas lähistel Musta Toidu Festival ning sellest ja mõnest asjast veel sai õhtusöögiks inspiratsiooni verikäki ja lehtkapsa soe salat. Ilm on lõpuks külmemaks läinud ning kerge kõrvalekalle pealetükkivast hapukapsa-verivorsti-keedukartuli hooajast mulle täitsa sobis.
Kevadel otsustasin katsetada lehtkapsa kasvatamist ning nüüd novembrikuu lõpupoole naudin veel viimast saaki. Täna korjasin terve hulga lehtkapsa oksi ning jäi neid veel, katsetan kaua kapsas ilma muutust kannatab ning oma ilusa rohelise värvusega külma trotsib. Kapsalehtede peale olid väikesed jääkuubikud tekkinud, aga taim ikka niisama ilus ja roheline kui paar kuud tagasi.
Ega siin suurt vaeva nägemist polegi, inspiratsiooni annavad värvid ja lootus heast õhtusöögist...

Koostisained:
verikäkk, katsetasin Maks ja Moorits tootega
kookosrasv
lehtkapsas, rootsu küljest ära ja hakkida
lehtpeet ehk mangold, hakkida
jahvatatud soola
jõhvikaid
hapukoor

Pannil kuumutada natuke kookosrasva ning lisada sinna hakitud lehtkapsas ning lehtpeet, kuumutada läbi ning maitsestada soolaga. Soojendatud taldrikutele valada kuumtöödeldud kapsasegu ning jätta pliidi kõrvale ootama. Verikäkk tuleb lõigata kuskil paari sentimeetri paksusteks viiludeks ning praadida pannil mustaks. Pöörata lõigud ümber ning praadida teinegi pool mustaks. Rasvainet pole siin vaja lisada, tootes on endas seda piisavalt, säriseb sealt seda omajagu välja.

Kapsa peale peoga jõhvikaid ja tõsta kõige peale praetud verikäkk. Serveerida koos veel sellise tummisema hapukoorega:)



Kommentaarid

Sirvijate lemmikud