laupäev, 30. oktoober 2010

Suitsulõhe quiche

Pirukapõhi:
125 gr pehmet võid
200 gr nisujahu
3 spl külma vett
veidi soola, pipart
1 spl riivitud juustu (nt Emmentali)
1 purustatud küüslauguküüs

Pudenda või ja jahu riivsaia taoliseks massiks. Lisa külm vesi, sool, pipar, riivjuust, küüslauk ja sega noaga massist läbi lõigates ühtlaseks. Suru kiirete liigutustega tainapalliks kokku ning mässi kile sisse ning pane 1 tunniks jahedasse või suru taignas pirukavormi põhja ja servadele ning pane vormiga jahedasse.

Täidis:
250 gr suitsulõhe fileed
1 suur sibul, puhastatud ja peeneks viilutatud
1 porru, kasuta vaid heledat osa, viiluta samuti õhukesteks ribadeks
2 küüslauguküünt
200 ml vahukoort
5 muna
peotäis endale meeldivaid hakitud ürte (petersell, tüümian, basiilik, till jms)
veidi pipart ja soola
võid
100 gr riivitud juustu (Emmentali)

Sulata pannil või ning hauta selles sibul, porru ja hakitud küüslauk. Lase jahtuda, sega juurde ürdid, hakitud kala. Löö lahti munad, lisa vahukoor, jahvata pipar ja sool.
Soojenda ahi 200 C. Eelküpseta kõigepealt põhi u 10 minutit. Pane kala-sibulatäidis piruka põhjale ja vala peale muna-juustusegu. Küpseta kuldpruuniks.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar