pühapäev, 12. veebruar 2006

Creppid - õhukesed pannkoogid

Retsept Daily tellimisel, edukat pannkoogi küpsetamist!

3 muna
4 dl jahu
1 spl vanilliinsuhkrut
veidi soola
4 dl piima
1 dl vett
1 spl konjakit, apelsinilikööri vms vastavalt täidisele
2 spl sulatatud võid
täiendavalt 0,5-1 dl vett või piima

Sõelu suurde kaussi jahu ja sool, tee jahu sisse süvend ja vala sinna lahtilöödud munad. Vispliga segades haara kaasa aegamisi jahu, ning siis hakka juurde valama ka vedelikku. Sega ühtlaseks taignaks, viimasena lisa juurde sulatatud või.

Lase taignal toatemperatuuril kaks tundi seista. Enne praadima hakkamist klopi juurde täiendav vedelikukogus. Prae creppe v kuumal pannil esimene külg 30-40 sekundit ja teine pool 20-25 sekundit. Parim viis creppe ümberpöörata on näppudega :)

Enne praadima hakkamist pane panni kõrvale suur pott kuuma veega, keskmine tuli alla ja poti peale suur taldrik kuhu valmis koogid panna.

Birminghamis oli populaarseim creppide serveerimisviis imelihtne - sidruniveerandid ja peensuhkur. Sidrunimahla pigistas iga sööja ise oma pannkoogile peale ning raputas piisavalt suhkrut. Isu!

Panni põhja läbimõõt 18 cm, kuskil 12-15 creppi.

2 kommentaari:

  1. Anonüümne7:07 PM

    juba väga pikka aega minu lemmikud pannkoogid!

    VastaKustuta
  2. Anonüümne12:59 PM

    jah, aastaid teen ka mina ainult selle retsepti järgi - parimad pannikad!

    VastaKustuta