pühapäev, 30. oktoober 2005

Tiramisu

Pühapäevad peale kirikut on kõige toredam koos süüa teha ja tehtut koos nautida. Täna tegime koos Birjoga sibulasuppi ja tiramisud. Tiramisu tegime nii nagu Birjo nägi seda Prantsusmaal tehtavat.

Tiramisu jaoks oli Birjol kaasas pakk roosasid biskviite (Prantsusmaalt toodud Biscuits Roses de Reims), ja siis läks veel vaja
4 muna
110 gr suhkrut
näpuotsatäis soola
350 gr mascarponet
kruusitäis espresso kohvi
kakaod

Vahusta munakollased suhkruga, teises kausis vahusta hästi tugevaks vahuks munavalged (näpuotsatäis soola). Lisa munakollaste vahule mascarpone, sega läbi ja lisa munavalgevaht, sega ettevaatlikult läbi.

Kasta biskviite espressokohvi sisse ja vooderda nendega kauss, vala kaussi siis muna-mascarpone segu ning kata ülejäänud biskviitidega (kasta ka need espresso sisse) kreemisegu. Pane magustoit mõneks tunniks külmkappi (võib ka panna mõneks ajaks sügavkülma panna). Enne serveerimist sõelu peale kakaod.

Täitsa mõnus oli :) Teinekord paneks midagi maitseks sisse - tumedat rummi vms.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar