laupäev, 28. märts 2009

Torta di Cioccolato

Natuke kujundasin Heleni postitust. Jõulu eelsest küpsetamismaratonist (3 kooki - üks igaks päevaks, pekaanipähklipirukas jõululaupäevaks vendade juurde, Charlotte tort vanemate juurde esimesel jõulupühal ja see nüüd siis vanema õe juurde teisel jõulupühal) sai üks kook pildi peale.

Elari sünnipäevaks sai kunagi selline tort tehtud, Annika, siin see nüüd on!

250 g šokolaadi
3 sl vett
150 g tumedat suhkrut (mina kasutasin fariinsuhkrut)
200 g võid
25 g jahvatatud või purustatud mandleid

3 sl jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
5 muna
100 g kooritud ja tükeldatud mandleid (olen kasutanud ka mandlilaaste)

serveerimiseks vahukoort/jäätist ja maasikaid

Sulata potis šokolaad koos veega ja sega ühtlaseks. Lisa suhkur ning sega kuni selle sulamiseni. Väldi liigset kuumutamist, võib sulatada potti hoides kuumaveevannis. Eemalda pott tulelt ja lisa tükkidena või. Lisa jahvatatud mandlid, küpsetuspulber ja jahu (sega eelnevalt kuivained kokku). Eralda munakollased ja lisa ükshaaval šokolaadile ja sega ühtlaseks. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning lisa ettevaatlikult šokolaadi hulka. Lisa hakitud mandlid. Sega.
Vala taigen ettevalmistatud lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 180 C juures ca 40-45 min. Jahuta ja kaunista tuhksuhkruga.

Head maiustamist :)

3 kommentaari:

  1. juhuu! Helen tegi oma esimese postituse! jään järgmisi ootama. ei tea kas seda sinu quiche'i retsepti ka kunagi näeb?

    VastaKustuta
  2. Anonüümne11:26 AM

    Aitäh Helen :)
    Annika

    VastaKustuta
  3. see tuli väga hea välja.

    VastaKustuta