Šokolaadi piparmündikook

Parim viis stressi maandada on šokolaadikooke küpsetada. (Hea on ka kui on piisavalt palju sõpru, pereliikmeid, kes küpsetistest osa saavad! =) See oli esimene šokolaadikook viimase paari nädala šokolaadikookide küpsetamise sarjas. Piparmündi šokolaadi sõpradele kindlasti meeldib.

Tainas:
1 1/2 dl kakaopulbrit
2 1/2 dl suhkrut
5 dl jahu
2 tl soodat
näpuotsatäis soola
2 1/2 dl vett
2 1/2 dl jogurtimajoneesi
1 tl vanillsuhkrut

Glasuur:
6 spl kakaopulbrit
2 dl suhkrut
1 dl piima
80 gr võid
1 tl vanillsuhkrut

Vahele:
150 gr piparmündi täidisega šokolaadi (After Eight või Fazermint)

Küpseta koogipõhjad. Sõelu jahu, lisa sool, sooda, suhkur ja kakaopulber. Lisa majonees, vanillsuhkur ja vesi ning sega hästi läbi. Jaga tainas kahte võitatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi (või kogu taigen ahjuplaadi peale). Küpseta 175C juures 25 minutit.

Keera kuumus ahjul maha, võta kook välja ja lase 10 minutit jahtuda. Laota šokolaadikommid ühele (või poolele põhjale) ja tõsta kook sooja ahju tagasi 3-5 minutiks tagasi. Võta ahjust välja ja määri šokolaadikiht noaga laiali. Tõsta teine pool peale, ja lase koogil jahtuda.

Glasuuri valmistamiseks sega kastrulis kakaopulber, suhkur, piim ja või. Lase segu pidevalt segades keema, siis vähenda kuumust ja kuumuta veel 3 minutit. Võta pliidilt ja lase jahtuda ning sega hulka vanillsuhkur. Määri jahtunud koogile.

Kommentaarid

  1. Anonüümne10:18 AM

    Avastasin, et kahjuks on jogurtimajonees poodidest kadunud. Üritasin maitsestamata jogurtist ja majoneesist midagi analoogset kokku segada. Mida sina jogurtimajonees asemel soovitaksid kasutada?

    Kaili

    VastaKustuta
  2. Ma olen ka tavalise majoneesiga teinud. See, et jogurtimajonees, on võimalus kooki 'lahjemalt' teha. See retsept mulle meeldibki sellepärast, et siis saab ripakile jäänud majoneesi ära kasutada.

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Sirvijate lemmikud