Munahüüve


Munahüüve on imelihtne ja ometi on selle toidu tegemisel mõned head nipid, mida arvestades saad roast tõeliselt hõrgu eine.
4 muna
4 spl võid
2 spl vett või rõõska koort (väga värskete munade puhul)
Soovi korral 4 spl peeneks hakitud sinki, vorsti, suitsukala, juustu jms. Seekord kasutasin suitsuräime, 5 suuremat räime puhastatud ja väiksemateks tükkideks murtud.
Soola, pipart
Maitseürte (soovi korral)
Pane praepann pliidile soojenema ning tõsta serveerimiseks mõeldud taldrikud ka soojaallikale lähemale. Klopi kausis munad vispliga lahti nii umbes üks minut kuni segu on ühtlane ja pealt kergelt vahune.
Sulata kuumal pannil või ning klopi munasegusse maitseained ja vedelik, tee seda vahetult enne munasegu pannile valamist. Nüüd kallagi munasegu kuumale pannile ning reguleeri kuumus päris väikeseks. Munasegu segamist alusta kohe lükates pannilabidaga munasegu äärtest mööda panni põhja lahti ja keskele, segades seda hüübimata segu hulka. Lisa soovitud lisandid kui munasegu on kogu paksuses kergelt hüübinud (või serveeri lisandid valmis munahüüve kõrvale hiljem). Kui munahüüve on saavutanud peaaegu sobiva konsistentsi tõsta pann tulelt ja jätka rahulikult segamist kuni täitsa valmis. Serveeri kohe eelnevalt soojendatud taldrikutel.

Kommentaarid

Sirvijate lemmikud