Karbonaad

Lihahimu, himu hea praeliha järele. Mida selle tahtmisega kell pool kaheksa õhtul ette võtta. Arvatavasti soovitatakse suunduda linna parematesse liharestoranidesse. Astusin hoopis läbi Tüdrukute poest ja lahkusin sealt mõni minut hiljem paari karbonaadi lõiguga. Lõigu hinnaks vähem kui 1€, natuke kallis, aga samas saaks linnapeal kohvikus selle raha eest pool cappuccinot...

Kodus tuletasin meelde kogu tarkuse liha praadimisest küll restoran Maiasmokk praktika ajast kui ka koduperenaise tädi Aili  (aga õppinud koka) sõnadest ja ema juhendeid. Pann kuuma, liha vasardasin läbi ning jahvatasin peale musta pipart.  Pannile ka natuke õli ning kuuma õli sees pruunistasin liha ühelt poolt ja  samal ajal praadisin sibulaviilud liha kõrval mõnusalt läbi (natuke võid ka). Liha sai üheltpoolt pruuniks, siis pöörasin teise poole pruunistuma, ja praetud sibulalõigud lihale hoiule.

Kui liha ka teiselt poolt pruun on, siis tuleb kuumust madalamaks keerata lisada pannile natuke vedelikku: puljongit vms. Mul oli törts valget veini pudelisse jäänud, ei tea mis ajast, läks see pannile. Korraks lasin keema ja siis pannile kaas peale ning lasin lihal mõni + minutit haududa.  Vedelikku sai natuke rohkem, siis lasin sel hetkeks suurema kuumuse käes vähemaks aurustuda. Enne serveerimist raputasin toidu natukese soolaga üle. Ja oligi valmis!

Et kõik hea ikka tasakaalus oleks ning veel parem tegin kõrvale mõnusat kõrvitsasalatit. Riivitud värske kõrvits ning natuke jõhvikaid ja astelpaju marju juurde lisatud, sügavkülmast.

Selle toidu juures on vist ainuke kõige olulisem nipp kuumuse õigel tasemel hoidmine. Liiga kõrge kuumus kõrvetab liha ja sibula ära (halb maitse!!!), liiga madal jälle ei pruunista (jälle halb maitse!) ning liha jääb vintske.
Ja Maiasmokas lisati kastmevedelikule enne serveerimist veel paksu hapukoort. Korraks kuumutati ning segati läbi ning valati taldrikule.  Maiasmokas õppisin ma kõige pealt sibulaid hakkima ...



Kommentaarid

  1. No ja mis mina selle himuga nüüd kell 22:45 peale pean hakkama?

    VastaKustuta
  2. keeruline, kõige pealt oleks vaja leida siga ...

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Sirvijate lemmikud