Lihtne šokolaadikook


Šokolaadikoogi retsepte on maailmas vist väga palju. Samas, kui väga erinevad nad ikka olla saavad? On või-suhkruvahu ja jahuga tainad ning siis need toredad koogid, mis on tehtud gluteenivabadena ilma jahuta, aga sisaldavad siis ägedalt palju šokolaadi ja mandleid. Siis on brownid ja mousse koogid ja nii edasi. Aga selline lihtne šokolaadikook, mille ilma suurema vaevata kokku segaks? Parim tegevus pärast pikemat tööpäeva, kui su õhtu plaanidest on saanud midagi muud, kui ootasid ning mõtetele oleks vaja segajaid. Seljas mõnusad kodused riided, igaks juhuks ees pikk must põll ja taustal mängimas lemmikmuusika. No päris taustal see muusika ei olnudki, tuba oli helisid täis. Köögis koogi jaoks mune lahti lüües saad rahulikult mõne tantsuliigutuse teha ja kuna retsept midagi väga nõudlikku ette ei näe, siis ka natuke pikemalt ennast unustades tantsida. Ja kui see kook ükskord ahjust välja tuleb ei tahagi seda kellegagi jagada, hoiad endale. Šokolaadilõhnast on tuba küllastunud ning see üks tükike kooki rohke vaniljejäätisega ... mmm.

Koostisained:
150 grammi toasooja võid
3/4 kruusi suhkrut
200 grammi šokolaadi (nt 100 gr Bitter ja 100 gr Bitter eriti tume)
4 suurt muna
1 kruus jahu, kuhjaga
natuke soola
natuke tšillihelbeid

Määri 20 sentimeetrise läbimõõduga lahtikäiv ahjuvorm võiga. Säti ahi sooja 175 kraadi C peale. 
Sulata veevannil šokolaad ning tõsta pliidi kõrvale jahtuma. Eralda munakollased munavalgetest. Vahusta toasoe või suhkruga ning edasi vahustades lisa ükshaaval munakollaseid. Sega või- ja munavahule hulka leige sulatatud šokolaad ning lisa ka sool ja tšillihelbed ja jahu. Vahusta munavalged kõvaks vahuks ja sega tainasse juurde. Sega kergelt kuni saad enam vähem ühtlase taina. Vala tainas ettevalmistatud vormi. Pane vorm ahju nii 35 minutiks. Testi puutikuga koogi küpsust. Tõsta kook ahjust välja ja lase jahtuda. 

Koogi peale võib sõeluda tuhksuhkrut ning serveeri vaniljejäätise või vahukoorega. 



Kommentaarid

Sirvijate lemmikud