esmaspäev, 10. aprill 2006

Apple bread ehk 'õunavormisai'


Jen tõi suvel mu sünnipäeva aiapeole 'õunasaia' kaasa. See oli midagi head ja teistsugust, mida õuntest valmistada.

1 ½ kruusi jahu
1 tl kaneeli
½ tl söögisoodat
¼ tl soola
¼ tl küpsetuspulbrit
¼ tl nelki
1 kruus suhkrut
1 kruus kooritud ja riivitud õuna
¼ kruusi õli
1 muna
¼ tl riivitud sidrunikoort
½ kruusi hakitud pähkleid

Ühes kausis sega kokku kuivained. Teises nõus sega kokku riivitud õun, muna, õli ja sidrunikoor, sega hästi läbi. Lisa juurde kuivainete segu, sega kergelt, et kõik ained seguneks, mitte kauem. Lisa juurde hakitud pähkleid kui soovid.

Vala taigen õli vms-ga määritud keeksivormi. Küpseta 180° C juures 55 kuni 60 minutit. Lase jahtuda vormis 10 minutit.

Võta keeks vormist välja, pane restile ja lase täiesti ära jahtuda. Siis mähi kilesse või fooliumisse ning lase seista üleöö enne kui kasutama hakkad.

1 keeks, umbes 16 portsjonit.
1 kruus = 250 ml = 2,5 dl

1 kommentaar:

  1. seda kooki armastab väga minu tütar Charlotte ja alles eile oli meie köök mõnusat nelgilõhna täis ;)
    Triin, sul on tõesti mõnus retseptikas, peaks siit jälle midagi uut proovima
    Kallistusi

    VastaKustuta