Hapukapsas

Külmal ajal ikka igatsen rammusamat toitu, poes värsket hapukapsast simates tuli meelde pühade aegu söödud kapsas porteriga, mida Kadri meile Nõmmel valmistas. Hiljem silmasin seda retsepti ka Postimehes, kus viidati siia:)  Esimel katsetusel tuli veits mõru mekk, aga järgmisel päeval lisasin suure lusikaga mett ja maitse muutus pehmemaks.
Vaja läheb: 

1 kg värsket hapukapsast
100 gr fariinsuhkrut või mett
1 sl soola
3 dl porter õlut
2 dl õunamahla
50 g võid
köömneid

Valmistamine: Pane kõik ained potti ning hauta aeg-ajalt segades kuni kapsas on pehme ja omandanud kergelt pruunika tooni. 2 tunnist piisab, kui soovid pehmet kapsast.

Kommentaarid

Sirvijate lemmikud