Napoleonikook

Parim mälestus napoleonikoogist on mõne aasta tagune, kui Helen ja Annika olid Inglismaal külas. Külastasime siis koos vaatamisväärsusi ja rõõmustasime elu üle. Viisin neid ühte toredasse kohvikusse Stradford-upon-Avonis, kus soovitasin neile napoleonikooki. Ja mainisin ka, et kuum šokolaad on siin väga hea. Ma ei pannud tähelegi, kui nad olid endale napoleonikoogid koos kõigega ära tellinud ja kuuma šokolaadi ka koos kõigega. Ütleme, et seda vahukoore kogust koos kõigega neil andis 'nautida'.


Aga siin on retsept mille järgi tegin vendadele sünnipäevaks tordi.

Ostsin lehttaigna (!!!) soovitan Pere Leiva oma
Külmkapist leidsin purgi ema pohlasalatit
Kreemi tegin Ida Savi kokaraamatu Võikreem muna-piimaga retsepti järgi:
1 muna
75-100 gr suhkrut
3/4 klaasi piima
150-200 gr võid
vaniljekaun

Kuumuta piim ja vaniljekaun selles. Vahusta muna suhkruga ning lisa vähehaaval kuum piim, kuumuta muna-piima segu kuni see muutub paksemaks (mitte keeta). Või vahusta eraldi nõus ning sellele lisatakse jahtunud muna-piimasegu, vahustatakse ühtlaseks õhuliseks kreemiks.

Lehttaigna rullisin nii 4-5 mm paksuseks, tõstsin külma veega niisutatud plaadile, torgata kahvliga mõned augud sisse. Küpsetatakse 250C juures helepruuniks. Küpsetamise algul, 5-7 minuti jooksul ahju ust ei tohiks avada.

Kook kokku - esimese plaadi peale pohlasalat, järgmine plaat ja selle peale kreem ning jätka kuni kreem ja plaadid otsa saavad. Pealmise plaadi võib puruks teha ning kook puruga katta. Ja siis kas tuhksuhkruga katta või sulatatud šokolaadiga.

Kommentaarid

Sirvijate lemmikud