teisipäev, 26. veebruar 2008

Lõhetort
















200 gr näkileiba
100 gr sulatatud võid

200 gr toorjuustu (jogurti)
400 gr kohupiimapastat
300 gr kodujuustu
250 gr soolalõhe
1 sidruni mahl
1 klaas puljongit
6 želatiinilehte
till
pipar, sool
marineeritud krevetid

Kata lahtikäiv koogivorm toidukilega. Näkileivad purustada (köögikombainis, mina purustasin blenderis osade kaupa) ning segada sulatatud võiga. Leivapuru valada vormi, siluda ühtlaseks ja patsutada kergelt kokku. Vorm jahedasse katte valmistamise ajaks.

Toorjuust segada sidrunimahlaga ühtlaseks, lisada kohupiimapasta, kodujuust. Želatiinilehed 5 minutiks jahedasse vette, siis pigistada veest ja lahustada kuumas puljongis. Lisa kohupiima segule hakitud till, tükeldatud soolalõhe ja sega hulka želatiinivedelik. Maitsesta (arvesta et soolalõhe annab maitset juurde) ja vala segu vormi. Kata kilega ning jäta jahedasse vähemalt pooleks päevaks.

Serveerimisel kaunista krevettide, tilli, sidrunilõigu, rohelise sibulapealsete jms.

Arvutasin terviseinfos, et tordi kogu kalorite hulk nende kogustega on 2793 kcal.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar