neljapäev, 26. märts 2009

Fajitas

koostisained

pool kilo veiseliha (u 3 praadimiseks valmis lõiku)
suur sibul (koori, eemalda kibe ots, lõika pooleks ja lõika külge mööda ribadeks, mitte nii kui tavaliselt sibulat ketasteks lõigatake =)
2 suurt paprikat (pestud, puhastatud, samuti ribadeks lõigatud)

marinaad:
1 laimimahl
2 spl oliiviõli
1/2 tl jahvatatud köömneid
1/2 värsket jalopeno pipart (puhastatud, hakitud peeneks)
1/4 kruusi hakitud värsket koriandrit (varred ka)

1. sega kõik marinaadi koostisained ja lase lihal vähemalt tund aega selles olla, mida kauem seda parem.

2. kuumuta õli suurel pannil ning prae sellel liha mõlemalt poolt nii u 3 minutit, siis on liha keskmiselt küps. kui pann hakkab väga suitsema, siis vähenda kuumust. võta liha pannilt ja jäta 5 minutiks kõrvale.

3. vähenda panni kuumust keskmisele kuumusele. lisa veel õli kui vaja. prae nüüd sibula- ja paprikaribad umbes 5 minutit, või kuni sibulad on kergelt klaasjad.

4. lõika liha ristikiudu ribadeks.

5. serveeri kohe riivitud juustu, salsa, jääsalati (ribad), hapukoore, guacamole ja soojade (nisujahu) tortilladega (need soojenda mikrolaineahjus tugeval võimsusel u 20 sekundit paberrätiku all)

sellest kogusest jätkub 4-6 inimesele

2 kommentaari:

  1. Ahh, miks sa ei öelnud, et risti kiudu? Ma püüdlikult lõikusin piki kiudu ja pärast oli jube narr puruks närida.

    VastaKustuta
  2. =) ma andsin ju retsepti. aga väga kenad ribad olid ikka.

    VastaKustuta