Kuum kanasupp

Saabusin poest enda jaoks uue tootega, kookospähkel. Kunagi oli meil kodus üks kookospähkel, mäletan vaid selle koort, mida siis mõnikord imetlesime ning ma ei mäletagi täpselt mis ülioluline otstarve sel tühjal koorel oli. Vist keegi hoidis oma ehteid seal sees, hiljem võib olla sai mingiks lillepoti ümbriseks. Aga siis nüüd, kookospähkel kotis ja kanarinnak ja tšilli jms ning mõte liikus miskise vürtsisema supi suunas.

1 kanarinnak, nahaga või ilma
1 tšillipipar
3-4 cm jupp ingverijuurt
1 küüslauguküüs
pool paprikat
spargelkapsast
tšillipulber
tähtaniis
sichuan pipart
soola
must terapipar
kuivatatud porgandit
oliivõli
kookosvett

Kõigepealt kanarinnak külma veega kaetult potti ning keema. Kui vaht hakkab peale tekkima, siis vahukulbiga see kokku korjata. Kui vahtu enam juurde ei teki lisada mõned terad musta pipart, teelusikatäis jämedat soola ning peotäis kuivatatud porgandilõike. Neid kuivatatud porgandilõike tõi mulle mu õde. Parimad, ise kuivatatud imelised näksid. Keeta tasasel tulel kaas irvakil potil peal kuni kanaliha on läbi küpsenud ja puljong selginenud.

Teises potis õli sees kuumutada 1/2 tl tšillipulbrit, tähtaniis, 3-4 sichuan pipratera, mõne minuti pärast tõsta vürtsid välja ja samas õlis kuumutada läbi puhastatud, lõigutud tšillipipar, paprika, küüslauk ja ingver.

Kuumutatud köögiviljadele lisada kurnatud kanapuljong, spargelkapsatükid, lisasin ka läbi keenud porgandiviilud puljongi keetmisest, kookosvee ja kanarinnaku fileest ehk nii veerand, hakitutult. Lasta keema tõusta, vajadusel maitsestada ja serveerida.

Ehk võiks lisada midagi haput - laimimahla natuke, aga kellele meeldib vürtsikas, soolane, magus kombinatsioon ja haput ei igatse siis just ei pea.

Hea soe hakkas ja väljas on ikka märg ning külm.

Kommentaarid

Sirvijate lemmikud