reede, 21. oktoober 2005

Kuum õunasiider

Õunasiider on üks külma aja lemmikuid. Eriti kui on külalisi oodata, siis muu kokkamise kõrval võib siidripott vaikselt tulel olla ja maitsev jook saab vähese vaevaga valmis. Ja lõhn, millega see jook toa täidab (milleks on veel vaja võlts lõhnatekitajaid?)!

õunamahla
2 tl nelki
2 tl vürtsi
2/3 kl suhkrut
apelsin

Lase mahl, nelk, vürts ja suhkur keema tõusta. Keeda tasasel tulel kaanega kaetult umbes 20 minutit. Kurna mahl ja vala puhtasse nõusse.

Torka apelsini koore sisse nelgiterad, tee nii mitu ringi koore sisse ja lõika siis apelsin viiludeks nelgiringide järgi. Serveerimisel pane apelsini-nelgi viilud kuuma siidri sisse 'ujuma'.

See retsept on pärit Jan Boweni käest.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar