laupäev, 22. oktoober 2011

Phanaeng kai


Kana punase karri kastmes. Kohalikust Tai poest saab selliseid retseptide flaiereid nagu ma Selverist või Rimist olen harjunud kaasa haarama. Proovisin siis ühte lihtsat kana retsepti.

250g kanafileed
1 sl karripastat
250 ml kookose piima
1 tl palmisuhkrut (mina kasutasin pruuni roosuhkrut) Aga lähen sinna Tai poodi tagasi ja otsin ka selle palmisuhkru ülesse! Seda saadakse kookosepalmi õitest.
1 sl kala kastet
hakitud paprikat (panin punase, rohelise ning kollase - saab värvilisem)
1 sl õli
1 tl peeneks hakitud laimi lehti
1 tl peeneks hakitud piparmündi lehti

Kana võib asendada ka sea-, veiseliha või krevettidega.

Keeda kookosepiima madalal temperatuuril, kuni temast eraldub õli.(Ma olekski sinna pliidi äärde jäänud seda ootama - loobusin peale 15 min.)Lisa karripasta ja lase aeglaselt keema tõusta. Lisa kana ja keeda 5 min. Lisa kala kaste, õli ja suhkur ning lase 15 min podiseda. Lõpus lisa paprikatükid, laimi lehed ja sega. Enne serveerimist lisa ka piparmünt.

Võib serveerida koos riisi või juurviljadega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar