Ideaalsed ahjukartulid

8 portsjonit

1.5 kg kartuleid (näiteks Laura)
2 köögivilja puljongikuubikut
3 loorberilehte
6 spl rapsiõli
2 spl hane- või pardirasva või võid
1 spl jahu



Koori kartulid, lõika ahjukartuli jaoks sobivateks tükkideks ning pane potti.  Vala peale külm vesi ning pane tulele, lisa ka kohe puljongikuubikud ning loorberilehed.  Kata pott kaanega, lase keema tõusta ja keeda tasasel tulel 10 minutit.  Ahi sooja 200C, või 180C pöördõhuga režiim.

Kurna hoolikalt kartulid ja raputa potis kergelt läbi.  Aseta tagasi kuumale pliidirauale (keera kuumus maha) ning auruta 5 minutit vahetevahel jällegi potti raputades.  Samal ajal vala õli ja lisa rasv suurele ja sügavale ahjupannile (kartulitele peab jääma mõnusalt 'isiklikku ruumi') ning pane ahju mõneks minutiks kuumenema.  Kui kartuleid on juba küllalt aurutatud raputa neile supilusikatäis jahu ning maitsesta heldelt - värskelt jahvatatud must pipar ja sool tunduvad kõige kohasemad.  Pane potile kaas peale ning raputa kartulid läbi, tugevalt kaant peal hoides.  [Siin on hea nipp - nüüd võib kartulid maha jahutada ning sügavkülmutada kuni 3 kuuks. Lihtsalt valmistamisel järgmise etappi juures tuleb küpsetusajale lisada 20 minutit]

Tõsta ahjuplaat välja ning ettevaatlikult vala kartulid pannile.  Tõsta kartuleid õlis ning kata need kuuma õliga.     Küpseta ahjus 30 minutit ning tõsta siis välja, et kartuleid segada.  Ahjukuumus tõsta 220C (200C) peale ning küpseta kartuleid paarkümmend-mõnikümmend minutit veel ülemisel ahjusiinil kuni kuldsed ja krõbedad.

Tõeliselt head ahjukartulid, väljast krõbedad ja seest imepehmed :)

Retsept Good Food 2012 detsembrikuu ajakirjast.

Kommentaarid

Sirvijate lemmikud