Banaani-kaerapannkoogid

Mulle on hakanud need katsetused meeldima. Toidud ilma valge jahu ja suhkruta. Siit üks leid, retsepti alus on mynewroots.org kodulehel Gluten free banana bread pancakes.

Sellest kogusest piisab kahele või ühele, sest järgmisel päeval on need pannkoogid ka väga head ampsata.

1/3 kruusi kreeka pähkleid
2/3 jämedaid kaerahelbeid
1 tl söögisoodat
väheke soola
1 tl vaniljesuhkrut
1 väga küps banaan
1 tl oliivõli
2/3 kruusi hapukoort (või riisi-, mandlijooki)
2 tl mett

Köögikombainis või kannmikseris purusta puhastatud kreeka pähklid pähklipuruks. Ole ettevaatlik ja ära lase kombainil liiga kaua töötada, siis saad hoopis pähklivõi. Vala pähklipuru taignakaussi ning samas kombainis 'jahvata' järgmisena kaerahelbed jämedaks jahuks. Vala jahu pähklipuru juurde lisa sinna sooda, sool ja vaniljesuhkur. Köögikombaini pane nüüd ülejäänud koostisained: kooritud banaan, oliivõli, hapukoor ja mesi ning lase masinal töötade needki ühtlaseks massiks. Kui soovid teha piimavabu pannkooke, siis kasuta riisi- või mandlijooki. Viimasega tulevad pannkoogid palju magusamad. Muidu sobivad need pannkoogid nii soolase kui magusa kattega söömiseks.

Sega kaks segu kokku pannkoogitaignaks ning lase pool tundi toatemperatuuril seista.

Kuumuta pann ning sulata sellel kookosrasv ja prae suured lusikapannkoogid. Saab kaks pannitäit kolme pannkoogiga.  Tõsta suur supilusikatäis tainast kuumale pannile, aja ettevaatlikult laiali, tõsta juurde teise ja kolmanda koogi jagu ning keera kuumus panni alt suht madalaks.  Lase kookidel aeglaselt küpseda ning kui alumine pool juba parasjagu pruun keera kook ettevaatlikult ümber ja prae teiseltki poolt. Keerama peab väga ettevaatlikult, aga on täitsa võimalik nii et kook ei lagune.  Aeglane küpsetamine on oluline.




Kui koogid mõlemalt poolt praetud pane need kuumakindlale alusele ning tõsta ahju järelküpsema kuni tegeled järgmise pannitäiega.  Lase ka viimastel kookidel natuke aega ahjus taheneda.

Tundub, et on jändamist palju, aga tulemus on seda väärt. Ja tegelikult ei ole siin midagi nii palju tegemist. Pannkoogid tulevad mõnusalt krõbedad, seest niisked ja samas õhulised :)

Serveeri banaaniviilude, mee ja kreeka pähklitega. Ja kes piimatooteid ei pelga, siis vahustatud vahukoor nende juurde teeb kogu kremplist imelise eine.

Kommentaarid

Sirvijate lemmikud