Toorjuustu-šokolaadi tassikoogid


Ja jälle midagi gluteenivaba! Seekord tatrajahuga, aga kindlasti õnnestub see retsept ka nisujahuga tehes.


200 gr tumedat šokolaadi
80 grammi võid
130 gr muscovada suhkrut
3 muna
80 gr tatrajahu
1/2 tl soola
50 gr Kreeka või pekaanpähkleid

Ahi sooja 190 C. Või ja toorjuust kreemi valmistamiseks tõstetakse jahedast töölauale.

Suurem nõu veega tule peale ning väiksem nõu suure nõu peale (nii et põhi ei läheks vastu vett) ja sinna või ning 100 grammi šokolaadi. Või ning šokolaad sulatada.

Kausis vahustatakse munad ja suhkur heledaks vahuks. Nipp: Hea on lasta munadel natuke aega suhkruga seista, muscovada suhkur minu kogemusega kipub tükki minema ning natuke lasta munaseguga koos seista aitab tükkidel paremini lahti sulada. Edasi vahustades lisatakse šokolaadi-võisegu ning jätkataks kuni segu on ühtlane. Lisatakse kuivained ja ülejäänud hakitud šokolaad ja pähklid.

Muffinipann täidetakse pabervormidega, mis täidetakse tainaga. Siit kogusest jagub 12 tavasuuruses tassikoogi jaoks.

Muffinipann ahju umbes 20 minutiks. Tõstetakse ahjust välja ning lastakse koogikestel vormis umbes 10 minutit jahtuda. Siis tõstetakse juba tööpinnale jahtuma.

200 grammi toorjuustu
200 gr soolata võid
1,5-2 kruusi tuhksuhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
1 tl konjakit

Või vahustatakse kuni on ühtlaselt pehme ning siis lisatakse toorjuust. Toorjuust mikserdada võiga segamini ettevaatlikult, madalal kiirusel. Kreemile lisatakse tuhksuhkur ja vaniljesuhkur ning jätkatakse madalal kiirusel segamist kuni tuhksuhkur enam ei ole ohtlik :) Kui tuhksuhkru kausist 'välja lendamine' on enam-vähem välistatud tõstetakse mikseri kiirust ning kreem vahustatakse. Maitseks võib panna konjakit.

Kreem pritsitakse täiesti jahtunud koogikeste peale ning kaunistatakse.

Tagantjärele tarkus:
Need koogid on väga head järgmisel ja ülejärgmisel kui ka üle-ülejärgmisel päeval. Huvitav, et tatrajahust tooted on väga head ka mõni päev hiljem.

Kommentaarid

Sirvijate lemmikud