Crème brûlée ehk brüleekreem





Aastavahetusel või jõuludel olen ikka brüleekreemi teinud. Sel aastal jäid mitmed kokkusaamised ja peod ära ning esialgu tundus, et ei tee siis ka Crème brûléed. Aga kui koostisained juba olid külmkappi kokku ostetud, siis pidi nendega midagi ju ka ette võtma. Ja miks mitte teha üks väike kogus magustoitu valmis? Sättisin jahtunud koore-munakreemiga täidetud kausikesed suletavasse külmkapikarpi ning nädala jooksul tarbisin need ära. Hea kapist võtta, et mõnel õhtusöögil pakkuda, teinekord endal päeval lõuna juurde hea kodukontoris maiustada ja ilusaim hetk brüleekreemi nautimiseks oli rabamatkal ennelõunasel teepausil. Kui keeruline leeklampi seljakotinurka kaasa pakkida ikka on? Sellest siis ka fotod, nii enda kui teekonnakaaslase kaamerast.

Koostisained:

500 ml koort (võib kasutada ainult 35%-list koort või 10 ja 35% koore segu)
6 munakollast (L suuruses muna)
50 grammi vaniljesuhkrut
peensuhkrut karamelli tegemiseks

Säti ahi soojenema 140 kraadi C peale. Otsi välja sügavam ahjuplaat või suurem metallist küpsetusvorm ning 6 kuumakindlat magustoiduvormi, brüleekreemi vormi. Pane vesi kannuga keema. 

Vala koor potti ning lase aeglaselt keemiseni tõusta. Munakollased pane kaussi, lisa vaniljesuhkur ning vispelda kuni saad ühtlase segu. Vahtu ei ole mõtet munakollaseid ajada. Vala kuum koor vähehaaval munakollaste segule peale vispeldades segu pidevalt. Vala kreem läbi tiheda sõela potti tagasi ning siis jaota kreem vormidesse. Tõsta vormid ahjuplaadile ning vala vormide vahele keev vesi. Tõsta plaat ahju kuskil 45 minutiks. Tõsta plaat koos magustoiduvormidega ahjust välja. Lase neil jahtuda täielikult enne kui külmkappi paned. Kuskil tund aega enne serveerimist võta magustoidud jahedast välja. Serveerimiseks puista kreemile peale õhuke kiht peensuhkrut ning töötle suhkur leeklambiga karamelliks. 

Ja siis ongi aeg serveerida magustoit. Karamelli katki toksimise heli on üks toredamaid :) eks ole?





Kommentaarid

Sirvijate lemmikud