reede, 17. aprill 2009

Täidetud paprikad

Kunagi ammu lubasin Triinule, et kirjutan üles, nüüd siis tulebki. Jällegi ämma käest Serbiast, maitseb väga hästi, eriti kui tema teeb ;-)

Koostisosad:
Paprikaid u 6 või kuipalju meeldib.
pool kilo hakkliha
klaasitäis riisi, toorest
pool liitrit tomatimahla
1 suur sibul
1 spl jahu
1 liiter vett
maitseaineid sinu maitse järgi, soola, pipart, peterselli jms

Tegemine:
Sega hakkliha hakitud sibula, maitseainete ja riisiga.
Topi segu puhastatud paprikate sisse, ära väga täis pressi, riis paisub ju.
Lase suures potis vesi keema.
Sega sisse jahu, tomatimahl ja veidi soola.
Pane paprikad tomatimahla vette ja keeda kuni riis on valmis ja paprika pehme.
Kui hakkliha jäi üle võid teha lihapallid ja panna ka vette keema.
Head isu!

3 kommentaari:

  1. oo, veel Serbia retsepte =) peab varsti proovima. aitäh!

    VastaKustuta
  2. proovisin t2na:) t2itsa meeldis-ma polnud kindel, kas paprikad peavad yleni vee ja tomatimahlaga kaetud saama...? aga tegin punase-kollase-oranzi-rohelise paprika sisse-v2ga vahvad!

    VastaKustuta
  3. Ma ka just teen seda praegu. lõhnad on väga head =). täidist sai minul küll selle retsepti järgi oma kõva 10 paprika jaoks, aga eks serbias ole need vist suuremad kui siin külmal maal. pole hullu - ülejäänud segust podisevad pannil praegu 14 umbes 4 cm läbimõõduga pirakat lihapalli. praadisin need enne pruuniks ja lisasin paprikate leent ja kuna sai muarust vähe seda vedelikku, siis panin tomatimahla veel juurde. eks näis, mis sest tuleb. praegu tundub küll täielik pidusöök =)

    VastaKustuta