pühapäev, 4. november 2012

Vaniljevõikreem

Vaniljevõikreemi saab kasutada tassikookide kaunistamiseks, tordi tegemisel. Värvida meelepärase lisandiga, toiduvärvi vms-ga.

1 kruus (230 gr) võid
3-4 kruusi sõelutud tuhksuhkrut
1/4 tl soola
1 spl vaniljeekstrakti
kuni 4 spl piima või koort

Alusta või vahustamisest keskmisel kiirusel kuni see on pehme. Lisa kaussi 3 kruusitäit tuhksuhkrut ning alusta aeglasel kiirusel vahustamist. Kui tuhksuhkru laiali lendamise oht on möödas lisa kiirust ning sool ja vanilje ning paar supilusikatäit piima, jätka vahustamist 3 minutit. Mida kauem vahustada seda heledam kreem tuleb. Kui on vaja tugevamat kreemi lisa järelejäänud neljas kruusitäis tuhksuhkrut, kui pehmemat siis järelejäänud piim.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar