pühapäev, 12. veebruar 2006

Kartuli-porrusupp

Õues on külm ja siis on parimad toidud - supid! Kartulisupp, serveerituna praetud peekoni või veel parem pancetta tükkidega, natsa riivitud juustu ja hakitud peterselli. Mmm... ja võib ka 'tervislikult' - retseptis asendada või natukese oliivõliga, peekon ära unustada ja ka juust ning süüa tagasihoidliku mitmevilja kukli või sepikuga :)

3 porrut, hakitud
1 suur sibul, hakitud
2 küüslauguküünt
1/2 pinti (300 ml) köögiviljapuljongit
2 spl jahu
4 suurt kartulit
1 pint (600 ml) piima
tüümiani
või

Kuumuta võis sibul, porru, küüslauk. Lisa jahu, kuumuta läbi ja vala juurde vedelik. Sega ning vala juurde kartulitükid, maitseained tüümian. Lase tasasel tulel keeda kuni kartul on pehme. Siis kas blenderisse või sauseguriga läbi. Edasine on juba igaühe enda maitse järgi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar