laupäev, 11. veebruar 2006

Seenesupp

Ema retsept. Imehea supp! Ja jällegi üks nendest mis järgmisel ning ülejärgmisel päeval järjest paremini maitseb!

4-5 suurt puhastatud ja viilutatud sibulat kuumutada võiga klaasjaks
lisada 2-3 l keevat vett
2-3 puljongikuubikut
1 purk seeni omas mahlas (koduseid, ise metsast korjatud ja sissetehtud)
tublisti Felixi ketšupit
300 grammi tükeldatud peenikesi suitsuvorste (selliseid parajalt vürtsiseid)
maitsestada hakitud tilliga

Triini variatsiooni saamiseks - lisa maitseürtidest veel natsa tüümiani (kuivatatud ürdid supi keemise ajal, värsked ürdid lõpus serveerimisel) ja enne tule pealt ära tõstmist törts kuiva punast veini. Täna läks suppi eile õhtust järgi jäänud Lõuna Austaalia Cabernet Sauvignon sisse, hea vein oli ...

Serveeri suppi hapukoore, maisterohelise (till, tüümian, petersell) ja hea mitmevilja saiaga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar