Vene pliinid

Moskvas toimuva Eurovisiooni finaali vaatamine suisa nõudis erilisi ettevalmistusi, aga kuna liiga palju ka ei jõudnud pingutada, siis otsustasin pliinide ja kaaviari ja metsaseene salati kasuks. Pliinid tegin siis selle retsepti järgi, praadisin samal päeval vanakraami turult ostetud malmpannil ja kaaviar oli taimne =) merevetikast, metsaseene salat aga aus - ise olin seened eelmisel sügisel purki pannud. sõprade kommentaarid oli head, küllap siis meeldis =) Magusa poole peal oli katteks enda tehtud ploomimoos, õunamoos ja mesi ja igale poole sobis hapukoor juurde.

Peeter Kardi ehtsad vene pliinid

Vaja läheb: 600 g nisujahu, 1 spl suhkrut, 5 tl võid, 1 muna, 25 g pärmi, 4 klaasi piima, 3–4 spl oliiviõli, 1 tl soola.

Valmistamine: kuumuta kolm klaasi piima 30–35 kraadini, sulata piimas pärm, lisa pool suhkrust, sool, munakollane ja sulavõi ning kõige lõpuks pool jahust. Sega tainas, kata nõu rätiga ja pane paariks tunniks sooja kohta kerkima. Kui taina maht on kahekordistunud, lisa 50 kraadini kuumutatud ülejäänud piim, suhkur ja allesjäänud jahu. Sega ja pane veel paariks tunniks kerkima.

Määri pliinipann õliga ja kuumuta, kuni suits kaob. Vala pannile tainast ja küpseta. Kui pannkoogi alumine pool on pruunistunud, pintselda ülemine õliga üle, pööra kook ümber ja pruunista ka teiselt poolt. Nüüd määri kooki taas õliga ja pane rätiga kaetud nõusse.

Otsus pliine küpsetada oli äkiline ning värske pärmi asemel kasutasin kuivpärmi (2 kotikest, u 22 gr), mille segasin esimese jahu kogusega natuke kuumemasse vedelikku kui värsket pärmi kasutades. Jätsin taigna kerkima ja ise Cruxi uue plaadi kontserdile. Selles ühes laupäevas oli palju muusikat.

Kommentaarid

Sirvijate lemmikud