reede, 31. mai 2013

Rabarberi-kaerakook

See kook visuaalselt just kõige isuäratavam ei ole, aga mõnikord on sellised lusikaga tõstetavad pu(d)rukoogid just kõige mõnusamad...


Kate:
1 kruus kaerahelbeid
1/2 kruusi pruuni suhkrut
1/2 kruusi jahu või kaerajahu
1 tl jahvatatud kaneeli
1/2 tl jahvatatud muskaatpähklit
100 gr pehmet võid
100 gr pähkleid
50 gr šokolaadi

1 kg rabarberit
peotäis rosinaid
2 spl pruuni suhkrut
1 spl maisitärklist
vormi määrimiseks võid

Ahi 200C sooja. Sega kõik kuivained kokku ja lisa pehme või ning näpi kokku.  Lisa siis hakitud pähklid ja hakitud šokolaad.

Koori rabarber, haki tükkideks.  Määri ahjuvorm korralikult võiga, tõsta sinna rabarberitükid, puista peale suhkur ja tärklis, raputa peale peotäis rosinaid. Tõsta peale kattesegu ning suru see rabarberile peale.

Küpseta 30 minutit.  Tõsta ahjust välja ja lase natuke jahtuda.  Serveeri vahustatud koorega.

Seda kooki võib loomulikult teha ka õuntega. Siis võiks õuntele lisada natuke sidrunimahla.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar