reede, 2. november 2012

Mesised kanatiivad


6 küüslauguküünt
8 spl mett
8 spl magusat tšillikastet
30 kanatiiba

Kuumuta ahi 220C. Sega mesi, tšillikaste ja purustatud küüslauk omavahel ning lisa kanatiivad. Pane kõik ahjuplaadile ja küpseta 25-35 min, kuni tiivad omandavad kuldse tooni, vajadusel lisa kuumust, et kana korralikult läbi küpseks ja oleks meeldivalt krõbeda koorikuga. Kindlasti parem tulemus kui kohalikus pubis, kus mulle ka väga kana nosimas meeldib käia.

6 kommentaari:

  1. mmmm, see näeb imehea välja

    VastaKustuta
  2. TŠILLIKASTE MEEGA on mu uus lemmik!!!
    Vokin sellega juurvilju, marineerin liha..... nii hea.
    Ei tea kuhu ta veel sobiks?

    VastaKustuta
  3. Kalamaja jõululaadal eelmine talv pakuti täidetud soolaseid pannkooke tšillikastmega. Väga hää oli :)

    VastaKustuta
  4. Jaan Valk6:58 PM

    Väga hea retsept. Ma ise jõudsin katsetuste kaudu sellise muudatuseni: küpsetada 35min. temperatuuril 220-230. Selle ajaga muutub kaste/marinaad paksuks plögaks. Ahjust välja võttes laduda kanatiivad mingile alusele & valada need plögaga üle. Jahtudes tekib kanatiivukestele pruun glasuur.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaan Valk7:14 PM

      Soovitan ka proovida varianti, kui suurendada küüslaugu kogust kuni 4x.

      Kustuta
    2. Tänud heade soovituste eest, kõik tähelepanekud olid õiged ja muutsin ka retseptis ära. Kõike suurem muudatus muidugi on see, et 12 tiivakese asemel tuleb neid ikka terve plaaditäis korraga teha.

      Kustuta