laupäev, 19. märts 2011

Pasta Carbonara suvikõrvitsa ja kirsstomatitega





Täna tahtsin süüa teha. Pole ammu ühtegi pastarooga teinud ning kõndisin Roccas olles Da Vincist läbi, et sealt üks itaalia vein koju kaasa osta ning siis juba toidupoest vajalikud köögiviljad jms. Ma ei tea miks, aga kui vein juba söögitegemisel lahti teha, siis tuleb roog väga hea.

500 gr pastat
10 viilu läbikasvanud suitsuliha
2 suvikõrvitsat
oliivõli
300 gr kirsstomateid
maitsetaimi
3 muna
150 ml 35% koort
soola
värskelt jahvatatud pipart

Suurem pott veega tulele ja keevasse vette pasta (valmista paki peal antud juhendi järgi).

Suur pann tulele ning prae seal suitsuliha kuubikud krõbedaks, lisaks suvikõrvitsatükid ning jahvatatud pipart maitsestamiseks. Kirsstomateid on parem süüa kui need pooleks lõigata ning lisada siis samuti liha-kõrvitsa segule, kuumuta kergelt läbi. Löö munad kausis lahti ning sega juurde koor. Nüüd peaks olema näljased inimesed juba lähemal, sest edasine tegevus on suht kiire ja siis toit ka kohe lauale. Kurna pasta, vala munasegu liha-köögiviljasegule, mis on juba tulelt võetud ning sinna peale siis kohe pasta. Sega läbi (muna küpseb pasta kuumusega) ja serveeri.

Peale võib riivida parmesani juustu.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar