Punane samet ehk Red Velvet ehk midagi Sõbrapäevaks :)

Peaksin süvenema, mis on muffinite ja cup cake'ide vahe, aga praegu veel ei tea. Aga see kook igatahes on cup cake ehk minu jaoks topsikook =) ning sobib imehästi läheneval sõbrapäeval, sest on värvilt nii armsasti punane ja tekstuurilt mõnusalt sametine.

Ja retsept on pärit Ameerikamaalt koduperenaiste kuninganna Martha Stewarti retseptikogust. Pildil näha olevad kaunistused on pärit Williams Sonomast samuti Ameerikamaalt. Vahel ju võib nii natuke liiga magus olla :)

Kogus 24 tükki

Pane ahi 180 C peale sooja või 160 C pöördõhuga ahi.

2 1/2 kruusi sõelutud jahu
2 spl kakaod (kasutan Fazeri kakaod)
1 tl soola
1 1/2 kruusi suhkrut
1 1/2 kruusi taimeõli
2 suurt muna
3 spl punast toiduvärvi [jep, just nii, kellele ei sobi, no siis ei sobi :( ]
1 tl vaniljet
1 tl brändit
1 kruus petti
1 1/2 tl söögisoodat
2 tl valge veiniäädikat

Vooderda muffinipann pabervormidega. Sega kokku jahu, kakao, sool ja sooda. Teises kausis sega kokku elektrilise mikseriga õli ja suhkur, lisa ükshaaval munad ning siis toiduvärv ja vanilje & brändi.

Vähenda mikseri kiirust ning lisa kuivainete segu kolmes osas, vahepeal valades sisse kahes osas peti. Lõpuks lisa äädikas ning vahusta kõrgeimal kiirusel kuskil 10 sekundit.

Jaga taigen topsidesse, täites 3/4 topsi kõrgusest. Küpseta 20 minutit ning poole pealt võiks panni ahjus keerata. Jahuta koogid ning määri peale juustukreem.

KREEM
(see on retsepti järgi tehtud kogus ning mul jagus seda kreemi 48 topsikoogile, nii et 24 koogi jaoks võib teha pool kogusest)

230 grammi võid, toatempereatuuril
340 grammi toorjuustu (Philadelphia näiteks), toatempereatuuril
4 kruusi / 450 gr tuhksuhkrut, sõelutud
3/4 tl vaniljet
3/4 tl brändit

Klopi või ja toorjuust mikseriga õhuliseks (keskmisel kiirusel kuskil 2-3 minutit). Vähenda kiirus kõige madalama peale ning hakka lisama 4 osas tuhksuhkrut ning lõpuks ka vanilje ja brändi. Sega kuni kreem on ühtlane. Määri topsikoogikeste peale ning kaunista meelepäraselt.

Kommentaarid

  1. Anonüümne12:05 AM

    Üks tuntum erinevus on, et cupcake on glasuuriga ja muffin ilma.

    Teine on see, et cupcake'i sisse läheb tavaliselt poole rohkem rasvainet, suhkrut ja muna (minu meelest see alati küll nii ei ole).

    VastaKustuta
  2. Tänan info eest! Lugesin Heidi Parki tegemistest ning tema nimetab neid tassikookideks. Täitsa armas nimi :)

    VastaKustuta

Postita kommentaar

Sirvijate lemmikud