Pizza põhitaigen

oli kunagi aeg, kus sõna 'pizza' ei olnud mitte retsepti peakirjas vaid tagasihoidlikult teksti sees - selgituseks sulgudes lisatuna juures. Ida Savi raamatus on see taigen hoopis lahtiste pärmitaignapirukate nime all. Väga hea põhitaigen.

3/4 klaasi leiget vett või piima
20 grammi pärmi
1/2 tl soola
3 spl toiduõli või sulatatud margariini
250 gr jahu

pärm segatakse leige vedelikuga, lisatakse sool, rasvaine (kasutan oliivõli) ja jahu, sõtkutakse taigen ning lastakse soojas kohas kerkida. Kerkinud taigen rullida lahti, panna peale soovitud kate (võib ka taigna enne katte panemist oliivõliga üle pintseldada), lasta veel veidike kerkida ja küpsetada keskmise kuumusega ahjus (mis siis Savi raamatus tähendab 180-225 C) 20-35 minutit.

Kommentaarid

Sirvijate lemmikud