pühapäev, 9. aprill 2006

Saiakaste

Praadide juurde sobib hästi saiakaste ... ja valmis saab ka teha näiteks päev ette, et siis enne serveerimist üles soojendada natukese piimaga. alljärgnev portsjon 8le inimesele

370 ml piima (vähemalt 3.5%ne)
1 suur sibul kooritud ja peeneks hakitud
6 nelki
50 gr võid
3 viilu tihedat saia (75gr) ilma koorikuta
soola ja värskelt jahvatatud pipart

vala piim kastmepotti, lisa sibul, nelk ja või, lase keema tõusta, võta tulelt ära ja lase tõmmata nii 1 tunnike. Lõika sai väikesteks kuubikuteks. Lase piimal uuesti keema tõusta ja lisa saiakuubikud. Keeda 20 minutit tasasel tulelt, ära kaant peale pane. Keemise lõpus võta välja nelgid ja maitsesta. Kui kaste läheb liiga paksuks lisa piima.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar