neljapäev, 23. veebruar 2012

Maroko salat


Põgenesin külma talve eest Marokosse ja õppisin seal kohalikke toite valmistama. Käisin kahel koolitusel: Souk Cuisine Marrakeshis ja Essaouiras, l'Atelier Madada Koolitused olid väga erinevad. Kui esimeses osales 12 inimest ja valmistasime 9 rooga, siis teine koolitus oli individuaalne ja valmistasime ainult 2 toitu. Panen oma lemmikud siia ülesse, et oleks hea meenutada.

1 kilo tomateid
1 sibul, hakitud
1 tl peeneks hakitud peterselli
1 tl peeneks hakitud koriandrit
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl soola
2 tl äädikat, (6*)
2 tl oliivi õli

Koori tomatid, lõika pooleks ja eemalda seemned. Lõika tomatid väikesteks kuubikuteks ja haki sibul peeneks. Lisa maitseained, äädikas ja õli.
See salat käis alati mereandide juurde, mida grilliti otse rannas. Kalurid panid sinna juurde ka rohelist paprikat ja sidruni sektoreid.

Neil piltidel on näha mehisemat lähenemist, kus sibulaga pole kokku hoitud ja ka lõigud on suuremad.

3 kommentaari:

  1. ma jääks seal nälga :(

    VastaKustuta
  2. Pole sibula sõber ? Sibul on väga hää.

    VastaKustuta
  3. on küll hää, näiteks kui on ära küpsetatud, kuumutatud, marineeritud jne. aga toorelt :( minu organism ei nõustu temaga

    VastaKustuta