teisipäev, 27. märts 2007

Tervislikult kevade poole

Eelmine nädal algas kevad ning tegin tudengitele SAS-õhtuks süüa midagi värsket ja tervislikku. Daire ja Eva keedavad ja küpsetavad neile kogu aeg nagunii tublisid õhtusööke. Retsept sama hommiku Terevisioonist. Salat mulle täitsa meeldis. Seesamikana ahju temperatuur on küsitav, 180 on ilmselt liiga madal, parem alustada kohe vähemalt 220st.

Seesamikana lillkapsa-brokkolisalatiga

4 kanafileed ( ma ostsin kanarinnaku, natuke noaga tööd ja peaaegu poole odavamalt filee olemas)
4 spl pestot
4 viilu mozzarella juustu
12 päikesekuivatatud tomatit
4 spl seesamiseemneid

Lõika kanafileed pikuti pooleks, määri pestoga, aseta vahele mozzarella, päikesekuivataud tomatid ja pane seejärel pooled taas kokku (võileivatiku abiga). Keera fileed seesamiseemnetes ja küpseta ahjus temperatuuril 200 kraadi umbes 18 minutit.

1 väiksem lillkapsas
1 väiksem brokkol
12 keskmist redist
1 spl värskelt pressitud sidrunimahla
2 dl crème fraiche
1 väike punane sibul
1 spl hakitud murulauku

Lõika lillkapsas ja brokkol õisikuteks ja pane umbes ½ tunniks soolaga maitsestatud vette likku.
Lõika redis viiludeks.

Kurna lillkapsas ja brokkol, sega redise, creme fraiche, õhukeseks lõigatud sibulaviilude, sidrunimahlaga. Raputa salatile hakitud murulauk.

1 kommentaar:

  1. et siis ahjutemperatuuriga läksin ma sassi too õhtu, sellest veast sain ma siis nädal hiljem aru. mitte 180 kraadi ahjutemp vaid 18 minutit küpsetada. ehh

    VastaKustuta