kolmapäev, 27. mai 2009

Rabarberikook biskviiditaignast kattega

See kook on meie peres klassika, ja kõige paremini teeb seda minu ema. Tegelikult on see kook vist paljudes Eestimaa kohvikuteski klassika. Meie köögis valmib Ida Savi "Saiad, pirukad ja koogid" retsepti järgi.

300 gr (2 1/2 kl) jahu
200 gr võid
100 gr (1/2 kl) suhkrut
1 muna
1 tl vaniljesuhkrut

Valmista liivataigen - sõelu jahu kaussi, lisa suhkrud ning võitükid. Haki noaga taigen ning lisa lahtilöödud muna, noaga 'lõika' taigen läbi ja suru mõne kiire käeliigutusega tainas palliks kokku. Tainapalli võib kaetult jahedasse u pool tunniks panna või siis küpsetuspaberile kohe lahti rullida, plaadile panna ning samuti jahedasse.

Kuumuta ahi 180 C. Lahti rullitud tainale tee kahvliga augud ning küpseta u 10 min.

Valmista ette täidis:
700 gr rabarberitükke, kuni 100 gr suhkrut, rosinaid, (jahu ja tärklise segu).

Vahusta katte jaoks:
6-7 muna koos 6 spl suhkruga. Sõelu tihedale ja heledale munavahule peale 5 spl jahu ja 2-3 spl tärklise segu. Sega biskviiditaigen ettevaatlikult läbi.

Muretaigna põhjale raputa jahu ja tärklise segu (natuke, liigse niiskuse kogumiseks), vala peale rabarberitükid, rosinad ja suhkur ning viimasena munavaht.

Küpseta 30-40 minutit. Valmis koogile sõelu tuhksuhkrut.

1 kommentaar:

  1. Ingveriga rabarberikook huvitab küll...

    VastaKustuta