Šokolaadiküpsisetort





















See on nüüd üks väga suur tort, aga et endale meelde jääks panen selliselt kirja. Koguseid vähendada on ju lihtne.

10 pakki šokolaadiküpsiseid
500-700 gr värskeid maasikaid
kanget kohvi küpsiste immutamiseks

Kreem:
2*200 gr võid
3*400 gr kohupiimapastat (5%)
125 ml brändit
200 ml kanget jahutatud kohvi
100 gr tuhksukrut (maitse järgi lisada juurde kui vaja)

Kate:
250 gr mascarpone juustu
2-4 dl vahukoort
100-150 gr valget šokolaadi

suur metallvorm, põhi kaetud küpsetuspaberiga. (5 kihti küpsiseid)

Kreemi valmistamine - või ja tuhksuhkur suures nõus vahustada, lisada vahustamist jätkates väikeste kogustena kohvi ja brändi (vahusta ühtlaseks ja lisa tilk juurde kuni kõik vedelik sisse saab). Edasi vahustades lisa aegamisi kohupiimapasta.

Vormi põhja lao kiht kohvis immutatud küpsiseid, peale kreem ja siis jälle küpsised ja kreem, küpsised, üks kiht lao viilutatud maasikaid, peale natuke kreemi ja siis küpsised. Kuni küpsised ja kreem otsa saavad. Kata kilega ja jahedasse vähemalt pooleks päevaks.

Katte jaoks sega mascarpone juust sulatatud valge šokolaadiga, lisa kergelt segades vahustatud vahukoor.

Tort kummuta vormist välja alusele, kata toorjuustu-šokolaadikreemiga ja kaunista. Sel korral kaunistasin metsmaasikate ja suhkrustatud kannikeseõitega. Kannikeseõite ettevalmistamine on kannatust nõudev töö, aga igati vaeva väärt.

Kommentaarid

Sirvijate lemmikud