esmaspäev, 1. mai 2006

Budapesti rull

Imehea beseerull, ammune lemmik.
Ahju temp 175C. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, määri paber võiga.

5 munavalget
3 dl suhkrut
150 gr hakitud pähkleid
1 dl nisujahu
1-2 spl kakaod
35 gr mandlilaaste
Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa vähehaaval suhkur ja jätka kogu aeg vahustamist. Sega pähklid, jahu ja kakaopulber ettevaatlikult taigna hulka. Vala taigen plaadile. Raputa peale mandlilaaste ja küpseta 15-20 min ahjus. Võta kook ahjust välja ja vala suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile. Lase jahtuda. Võta alumine paber ära.

Vahusta 3 dl vahukoort, (sega vahukoore hulka puuviljakompotti või raputa hiljem peale värskeid marju). Määri koor koogile, pane peale marju ning rulli ettevaatlikult kokku. Raputa üle tuhksuhkruga.

2 kommentaari:

  1. Anonüümne10:51 PM

    Kas see "kook" peaks jääme pigem krõbe, nagu beseele omane või siiski selline biskviidisem?

    VastaKustuta
  2. Selle koogiga on natuke mässamist just rulli keeramisel, sest kook on väheke rabe. Aga kui kannatlikult seda teha on vaeva väärt. Pigem ütleks, et on rabedam, aga mitte päris besee moodi.

    VastaKustuta