laupäev, 25. aprill 2015

Nõgesepelmeenid

Esimesed värsked nõgesed on kõige paremad. Korja neid kummikinnastega ja kupata tulise veega, siis kaob nõgeste kõrvetamisvõime ja mõru maitse. Esmalt sega kokku tainas: jahu, muna, maitseained ja natuke peeneks hakitud nõgeselehti. Tainas peaks seisma tunnikese külmas, siis on teda lihtsam õhukeseks rullida.
Samal ajal saad valmistada täidise: hakitud nõgesed, riivitud juust, maitseained ja mascarpone. Rulli tainas jahusel pinnal õhukeseks kihiks, aseta taigna servale lusikatäis täidist, keera tainas täidise peale ja suru klaasiga (viinapitsi, morsiklaasi servaga) poolkuu-kujuline vorm.
Taigen:
klaas jahu
muna
3/4 klaasi vett
natuke peeneks hakitud nõgeselehti
soola, pipart

Täidis:
peotäis värskeid, noori, kupataud nõgeselehti
100g riivjuustu
50g mascarpone juustu
soola, pipart

Pelmeene võib ette valmistada suurema koguse ja osad panna sügavkülma. Pane pelmeenid keevasse vette ja keeda kuni nad tõusevad pinnale, serveeri hapukoore ja murulauguga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar