pühapäev, 14. detsember 2008

Ema piparkoogitainas



700 gr suhkrut pruunistada
lisada 300 gr keevat vett

sulata siirupis 750 gr margariini + 200 gr võid

lisa maitseained vürtsid:
1/2 tl soola
3 tl jahvatatud nelki
3 tl jahvatatud kaneeli
3 tl sidruni ja või apelsini koort
1/2 tl jahvatatud ingverit
1/2 tl riivitud muskaatpähklit
1/2 tl jahvatatud kardemoni

lisada 7 spl hapukoort (1 pakk) ja
6 munakollast vahustadada 300 gr suhkruga ning lisada leigele segule

2 kg jahule lisada 3 tl söögisoodat ja 2 tl küpsetuspulbrit

sega kokku vedelsegu ja kuivained.

Tainas peaks paar päeva enne küpsetamist seisma.

Glasuur
200 gr tuhksuhkrut ja üks vahustatud munavalge, noaotsaga sidrunhapet või siis 1 spl sidrunimahla. Värviks toore peedi-, porgandi- või arooniamahl.

1 kommentaar:

  1. Maitseaineid võib julgelt topelt panna.

    VastaKustuta