neljapäev, 18. august 2005

Tomati chutney

Helen tõi kastitäie tomateid. ilusaid küpseid Peipsi ääre kilemajas küpsenud tomateid. oleks selliseid aastaringselt! et ma iseennast tomatiks ei sööks otsutasin ettevõtta tomati purki panemise. purkidesse sai midagi mõnusalt vürtsikat.

2 kg tomateid
1/2 kg õunu
ja sama palju sibulaid või rohkem
poolteist kruusi valgeveiniäädikat
natuke 'kerget' oliivõli
8-10 küüslauguküünt
kruus suhkrut
4 supilusikatäit fariinsuhkrut
ja sama palju soola
2 tl ungarist toodud jahvatatud paprikat (kuum!)
1 juurikas ingverit, riivitud
värskelt purustatud musta pipart
ja jahvatatud vürtsi

tomatid virk inimene kooriks ja siis lõikaks tükkideks (mina olin eile laisk!!!). sibul tuleb ikka koorida ja suurteks tükkideks lõigata. küüslauk suure noaga vastu köögilauda suruda, puhastada ja natsa veel hakkida. õunad koorida ja puhastada, lõigata tükkideks. ja kõik asjad potti, alustuseks vaid pool veiniäädikast. lasin nii tund aega vaiksel tulel podiseda, vahetevahel pidi segama. lisasin ülejäänud äädika ja keetsin veel. pidi sagedamalt segama. ja siis läks kuum hästi lõhnav chutney purki!

tomateid on ikka veel järel. teeks ülejäänutest kastet pasta toitudele valmis?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar